Taping

Medical Taping Concept

taping bHet Medical Taping Concept vindt zijn oorsprong in Japan en Korea rond 1970. Daar werden tapemethodes ontwikkeld vanuit de gedachte dat beweging en spieractiviteit essentieel zijn om de gezondheid te behouden en/of te herstellen.De gedachte erachter, is dat spieren  niet alleennodig zijn voor bewegingen, maar ook een belangrijk aandeel hebben in bijvoorbeeld de bloed- en lymfecirculatie en de lichaamstemperatuur.

Met Medical Taping maakt La Detente gebruik van een elastische tape die spieren ondersteunt zonder de beweging te beperken en dat tevens het zelfherstellend vermogen van het lichaam zal stimuleren. We maken hierbij gebruik van Cure Tape.

Sporttaping

Sporttaping wordt toegepast bij bijvoorbeeld wedstrijden. Hierbij wordt een sterke, minder elastische tape gebruikt, die voor extra stabiliteit en ondersteuning zorgt. Na een blessure of trauma zijn spieren en andere weefsels vaak nog te zwak en aan het herstellen, waardoor de kans op herhaling of ontstaan van een nieuwe blessure vrij groot is als men het sporten/trainen weer gaat hervatten. Sporttaping zorgt hierbij voor dat de aangedane spier of het gewricht na een blessure extra stabiliteit en ondersteuning krijgt, zonder dat daarbij het herstel van de spieren/weefsels wordt belemmerd.

Voor een nog beter resultaat en sneller herstelproces, wordt er aangeraden om Medical Taping en Sporttaping te combineren met een sportmassage.

 

Prijzen: Sporttaping: € 13,75 per taping / Medical Taping Concept: € 16,75 per taping

 

In combinatie met sportmassage (30 min.):

Sporttaping: € 35,50 / Medical Taping Concept: € 38,50

 

 

 

MTC-logo